Skip to main content

2024 Wandelingen o.l.v. een gids

Hieronder vindt u een overzicht van de geplande wandelexcursies voor de komende maanden. Alle vinden plaats op de zondagmiddag. Aanvangstijd 13.00 uur. Totale duur per wandeling ongeveer 1,5 uur. Kosten: gratis

14 april                   Westereng – Bussum Zuid
Verzamelen Parkeerterrein Korte Heul (achter Dekamarkt).
Het accent bij de wandeling ligt op enkele sociale woningbouwprojecten ten noorden en ten zuiden van de Ceintuurbaan, met bijzondere aandacht voor de verzetslieden, naar wie een aantal straten zijn genoemd.

12 mei                    Van station Bussum Zuid naar station Naarden Bussum
Verzamelen Station Bussum Zuid, zijde Centuurbaan.
We lopen langs de oostkant van de spoorlijn, waarbij we in grote lijnen de Brinklaan volgen, van oudsher de belangrijkste straat van Bussum. Een zeer gevarieerde wandeling, waarbij we diverse stadia in de geschiedenis van Bussum tussen 1800 en heden passeren.
NB eindpunt is ergens anders dan beginpunt, denk aan betaal-/OV-pas voor trein terug. 

9 juni                      De ‘bunkers’ in en bij De Fransche Kamp
Verzamelen Franse Kampweg 5, Parkeerterrein Fransche Kamp camping.
In en rond seizoenskampeerterrein De Fransche Kamp wandelen we langs betonnen schuilplaatsen die hier in 1918 zijn gebouwd voor het geval Nederland zou worden aangevallen door Duitsland. Bij één nemen we ook een kijkje binnen.               

14 juli                     Vondelkwartier
Locatie volgt.
Beschrijving volgt. 

11 augustus            Spiegel Noord
Verzamelen Station Naarden Bussum, Spiegelzijde.
Na de aanleg van de Oosterspoorweg (dit jaar precies 150 jaar geleden!) was dit het eerste deel van de tegenwoordige villawijk die tot ontwikkeling kwam. Architectonisch heel interessant, maar het gebied bevat ook allerlei sporen van de geschiedenis van Naarden en Bussum van vóór de komst van het spoor.

Heeft u belangstelling voor een van deze wandelexcursies, geeft u dan op via onderstaand aanmeldformulier met vermelding welke excursie(s) het betreft. Vul vervolgens uw contactgegevens in. 
U ontvangt geen deelnamebevestiging. Mocht een excursie niet doorgaan – bijvoorbeeld vanwege noodweer – dan ontvangt u bericht van ons. Bij verhindering van uzelf, vernemen we dat graag ook via onderstaand aanmeldformulier.
Aanmelden kan tot 2 dagen voor betreffende wandelexcursie. En vol = vol, hiervan krijgt u dan melding.

 

Aanmeldformulier-Wandelexcursies

Invalid Input
Vul uw voorletter(s) in.
Vul uw achternaam in.
Vul uw straat in.
Ongeldig email adres
Invalid Input