Skip to main content

Activiteiten agenda Historische Kring Bussum

14 juli 2024
Wandeling in het Vondelkwartier

Aanvangstijd 13.00 uur
Verzamelen Hoek Oud Bussummerweg en Simon Stevinweg, bij de Vondelschool
Het Vondelkwartier is in betrekkelijk korte tijd ontstaan. Onder regie van de gemeente werd het gebied tussen 1920 en 1930 grotendeels bebouwd. Het tweede deel van de wandeling voert door het gebied ten zuiden van de Oud-Bussummerweg, waar door een mengelmoes van middenstandswoningen en kleinschalige bedrijvigheid uit de jaren 30 een heel andere sfeer heerst. 
U dient zich hiervoor vooraf aan te melden.

Aanmelden
11 augustus 2024
Wandeling in het Noordelijk deel van het Spiegel

Aanvangstijd 13.00 uur
Verzamelen Station Naarden Bussum, Spiegelzijde.
Na de aanleg van de Oosterspoorweg (dit jaar precies 150 jaar geleden!) was dit het eerste deel van de tegenwoordige villawijk die tot ontwikkeling kwam. Architectonisch heel interessant, maar het gebied bevat ook allerlei sporen van de geschiedenis van Naarden en Bussum van vóór de komst van het spoor.
U dient zich hiervoor vooraf aan te melden.

Aanmelden
14 en 15 september 2024
Bussum Cultureel

Bussum Cultureel is een jaarlijks festival waarbij bezoekers alle vormen van cultuur die de gemeente Gooise Meren en omgeving rijk is, kunnen bewonderen. Zoals muziek, film, dans, theater, taal en beeldende kunst.
Op zaterdag 14 september is ook de HKB is met een stand aanwezig.

14 en 15 september 2024
Open Monumentendagen

Thema  “Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen”
Op zondag 15 september rijdt er een hop on/hop off bus tussen Bussum, Naarden, Muiderberg en Muiden. Halte Bussum is bij het station. De HKB verzorgt daar vanuit het Documentatie-centrum korte rondleidingen door het station, met uiteraard aandacht voor onze expositie op het perron.