Skip to main content

Van Kooten en deBie maakten net als vele andere tv-makers gebruik van de legendarische studio Concordia. Onder meer voor de programma’s van het Simplisties Verbond. De eerste uitzending van deze fictieve organisatie was op 16 november 1974. De directeuren noemden zich heer Koot en heer de Bie. Het logo van het verbond was een mattenklopper.

De televisie verhuisde ooit van Bussum naar Hilversum, maar zie HIER hoe het duo van het mediapark naar Concordia in Bussum verkast.

 

 


  • Het pand met een zeer rijk cultureel verleden als onder meer theater en bioscoop werd in 1954 voor het eerst als televisiestudio gebruikt. Er kwamen niet veel later veel live-uitzendingen vandaan, zoals de eerste Nederlandse talkshow, ‘Voor de Vuist Weg’ met Willem Duys. In 1967 werd er voor het eerst in kleur uitgezonden. Tot 1986 werd Concordia verhuurd aan de publieke omroep.
    Midden jaren jaren ’80 werd de locatie gehuurd door Rob de Boer Productions en twee jaar later door Sky Radio en Radio 538. Het werd ook de thuisbasis van Countdown, B.O.O.S. en diverse andere televisieproducties. Later werd het gebouw gehuurd door onder andere The Music Factory/ The Box en MTV.
    Hierna werd het gebouw een kinderopvanglocatie.