Skip to main content

Open Monumenten Dag 2023

04 september 2023

Onze vereniging doet ook dit jaar weer mee met Open Monumenten Dag.  Het evenement staat dit jaar voor een groot deel in het teken van het veertigjarig jubileum van de Historische Kring Bussum. Dat wordt gevierd door honderd jaar in de tijd terug te gaan naar het Bussum van 1923. In dat jaar werd  overal in Nederland het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina gevierd. Lees HIER de beschrijving van de activiteiten van de HKB op de landelijke OMD-website.

In het kort de programma-onderdelen:

Op zaterdagmiddag 9 september van 12.00 tot 16.00 uur zijn de volgende bijzondere kerkgebouwen toegankelijk:  Koptisch Orthodoxe Kerk van Sint Verena, Ceintuurbaan 43; de Majellakapel, Iepenlaan 26; Mariakerk (Koepelkerk), Brinklaan 40; Spieghelkerk,Nwe 's Gravelandseweg 34. In alle vier de gebouwen zijn gastheren/-vrouwen aanwezig voor informatie of rondleidingen. Voor gedetailleerde informatie klik HIER

Op zondagmiddag 10 september van 12.00 - 16.00 uur een gevarieerd programma in gebouw Concordia aan de Graaf Wichmanlaan 46: film, muziek en dans uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Naast die jaren 20-party worden vanuit Concordia gegidste wandelingen van een half uur gelopen. Voor het uitgebreide en meer gedetailleerde programma klik HIER.