Skip to main content

Open Dag in Loenen

03 oktober 2023

De Stichting Tussen Vecht en Eem en de Historische Kring Loenen hebben een een Open Dag georganiseerd met als thema 'Sporen van grenzen tussen Vecht en Eem'. Die dag wordt op zaterdag 21 oktober gehouden in het dorp Loenen aan de Vecht. Dat kent een geschiedenis met veel grensconflicten door de ligging op de grens tussen Utrecht en Holland. Loenen is met 144 rijksmonumenten een bijzondere plaats met sinds 1966 een beschermd dorpsgezicht. Op de website van de TVE  staat een aanmeldformulier met een keuzemogelijkheid voor een van drie excursies.

Het ochtendprogramma vindt plaats in de Grote Kerk van Loenen en wordt gevuld met lezingen. Sprekers zijn Juliette Jonker-Duynstee, over buitenplaatsen en de grenzen tussen oeverwal en zandgrond, Gerard ter Heerdt, ecoloog bij Waternet over water op de grens en prof. dr. Michiel Korthals over Goed leven als aardbewoners.

Na de lunch in de Grote Kerk kunt u kiezen uit een bezoek aan de tuinen van buitenplaats Nieuwerhoek of Landgoed Vrederijk of een dorpswandeling in Loenen met gids.

Klik HIER om het volledige programma van de Open Dag te bekijken.