Skip to main content

Plaatsing struikelstenen

11 oktober 2023

Op woensdag 11 oktober zijn in Bussum en Naarden veertien nieuwe struikelstenen geplaatst. De eerste legging was bij Wisentstraat 52, het voormalige woonhuis van de familie Cok, die in 1942 werd weggevoerd en vermoord. De belangstelling was groot, en er waren schoolklassen aanwezig van de Katholieke Montessorischool. De voorzitter van de Stichting Struikelstenen Gooise MerenJanine Beulink leidde de plechtigheid in, waarna wat werd verteld over het leven van de vier mensen die met de struikelstenen worden herdacht. Daarop volgde een joods herdenkingsgebed. Gaston Bannier was er met een gedicht en tenslotte werden enkele bloemen gelegd. Iedereen kon vervolgens een steentje in ontvangst nemen om er ook bij te leggen 

  inleiding.jpeg      rabbijn.jpeg  gaston.jpeg  steentjes.jpeg

De laatste legging van deze woensdag was bij Rembrandtlaan 15, het woonhuis van de talentvolle pianist/violist en componist Dirk Kattenburg. Na afloop werd in de foyer van Hotel Jan Tabak een kort concert gegeven met muziek van Dirk Kattenburg. 

      Rembrandtlaan_15.jpeg  steen.jpeg  concert.jpeg                                                                             

Op 18 oktober wordt er in Bussum en Naarden opnieuw een reeks struikelstenen gelegd. Lees HIER meer over de Jodenvervolging in Gooise Meren.

(foto's Jan Schippers/Jaap van Hassel)