Skip to main content

HKB weer achter de ramen

20 november 2023

Voor het eerst in jaren is er weer een raamtentoonstelling van de Historische Kring Bussum te zien. Dit keer is een mini-expositie te bewonderen achter de ramen van de voormalige Hema-vestiging waar ook korte tijd een Jumbo-filiaal heeft gezeten. Die Jumbo-periode heeft overigens nog een mooi historisch plaatjes-album over Bussum opgeleverd.
Nu is er dan goed nieuws voor de mensen die spijt hebben dat ze in september de succesvolle tentoonstelling 'Bussum in 1923' in de kapel van Mariënburg hebben gemist. Een flink deel van de expositie is nu voor nog onbepaalde tijd geëtaleerd op het Julianaplein. Vrijwilligers van de Kring hebben de raam-expositie op donderdag 23 november ingericht. Deze activiteit is mogelijk gemaakt door het initiatief van de gemeente Gooise Meren om het aanzien van leegstaande winkelpanden te verfraaien door de uitstalling van schilderijen, kunstvoorwerpen of door andere culturele uitingen.
Deze expositie is de zevende van de Historische Kring sinds 2019. Die waren allemaal ingericht in gebouw De Vonk op de kop van de Nassaulaan. Los hiervan was er in 2011 al een raam-expositie over 'Bussum en de Televisie' op de plek van studio-Irene, ter gelegenheid van 60 jaar TV. Op onze website kunt u ook genieten van een groot deel van de tentoonstelling 'Bussum in 1923'  (foto's Jan Schippers en Jaap van Hassel)

                         ramen5.jpeg ramen1.jpeg