Skip to main content
Wethouder Nico Schimmel, Pieter Schut en Jan Schippers

Van Kooten en De Bie-route ingeluid

27 september 2024

De inmiddels veelbesproken Van Kooten en de Bie-route is met verve gepresenteerd pal voor de thuisbasis van de Historische Kring Bussum aan het Stationsplein. Ondanks de aanhoudende regen kwamen er op de vrijdagmiddag van 27 september heel wat belangstellenden opdagen evenals vertegenwoordigers van de lokale en landelijke pers. Dat had alles te maken met de eerdere grote media-aandacht van zowel de schrijvende pers als de audiovisuele media. Routemakers Pieter Schut en Jan Schippers en ook HKB-voorzitter Nol Verhagen stonden de laatste dagen veelvuldig de media te woord.

                                                                                      driestuks.jpeg

Pieter en Jan zorgden al improviserend voor het realiseren van een aansprekend en droog presentatie-evenement. Er stond als eye-catcher de grote moorkop van Olsthoorn die ook diende om de eerste van de zestien routetegels te bedekken. Wethouder Nico Schimmel, die het project op diverse manieren heeft gefaciliteerd en ook zorgde voor de openbare aankleding van de route, onthulde de tegel door samen met de routemakers de moorkop weg te schuiven. Een mooi-mediamoment.

Alles bij elkaar werden de Historische Kring Bussum evenals de gemeente Gooise Meren, en natuurlijk de Van Kooten en de Bie-route zelf, nadrukkelijk op de kaart gezet. De wethouder, Pieter Schut en Jan Schippers openden de presentatie met een luchtige samenspraak waarin ze terug-en vooruitblikten. Ze spraken onder meer de intentie uit om deze succesroute levend en in de aandacht te houden. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen voor gegidste wandelingen na de volgeboekte wandelingen van zaterdag 28 september. Foto's Jaap van Hassel en Janneke Drenth

  moorkopschuiven.jpeg nicomoorkop.jpeg partytent.jpeg