Skip to main content

Erfgooiersroutes

Een fietsroute en een wandelroute voeren u langs de geschiedenis en landschappen van de erfgooiers.

De Erfgooiersroute per fiets voert over de Gooise heide, door bossen, langs weiden, door de stad Naarden en de dorpen Hilversum, Huizen, Blaricum en Laren en langs de buitenplaatsen van ’s-Graveland en Bussum.
De route is totaal 52 km. Deze kan worden ingekort door onderweg voor de verkorte route te kiezen. De noordlus is 32 km en de zuidlus 26 km.
De gehele route wordt met zeshoekige bordjes bewegwijzerd en is tevens ontwikkeld als mediatour. Zie  de flyer van de stichting Stad en Lande met meer informatie hierover.

De Erfgooierswandeling is gemaakt door het Goois Natuurreservaat. Lengte route 8,5 km (circa 2 uur). De wandeling is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Startpunt Informatiezuil van het Goois Natuurreservaat (GNR) op de grote parkeerplaats naast Restaurant De Goede Gooier, Crailoseweg 151, 1261 AA Blaricum.


De gratis wandelapp heeft een gps-toepassing op de mobiele telefoon. Uw smartphone is dan uw digitale wandelgids van de route en wijst u onderweg op bezienswaardigheden.
Wie liever alleen met een kaart loopt kan de route met korte beschrijving downloaden en printen.
Download de printversie of gebruik de webapp.

De Historische Kring Bussum heeft een 10 minuten durende film over de geschiedenis van de  erfgooiers gemaakt. Klik HIER om deze te bekijken.